Holder du ferie uden forstyrrelser fra kontoret?

Du glæder dig sikkert til sommerferien, men research viser at mange økonomi ansvarlige vil pakke deres arbejde ned sammen med solcremen. En undersøgelse fra Robert Half Resources Management sidste sommer viser at 68 procent af lederne inden for økonomi sagde, at de typisk er i kontakt med kontoret mindst en gang om ugen på sommerferien, det er faktisk en stor stigning  sammenlignet med en undersøgelse for fire år siden.

En tredjedel (32 procent) af de økonomi ansvarlige forventer en ren pause fra arbejde, mens de er på ferie, en nedgang fra 51 procent i 2012. Generelt er respondenterne er mere tilbøjelig til at tjekke ind med kontoret dagligt.

Undersøgelsen er godt nok fra Robert Half Resources Management i USA. Den er baseret på telefoninterviews med 2.200 økonomi ansvarlige i 20 af de største amerikanske storbyer.

De økonomi ansvarlige blev spurgt: ’Hvor ofte du i kontakt med kontoret, under din sommerferie?’

Her er deres svar:

Ferie for de økonomi ansvarlige

Paul McDonald, senior administrerende direktør for Robert Half giver denne forklaring og mulighederen for at bryde dette mønster. ’Kravet til de økonomi ansvarlige lige fra myndighedskrav  til teknologi og vækstinitiativer, er i historiske højder. De øget krav gør det vanskeligt for mange at koble helt fra, og derfor er det vigtigste at finde den rigtig balance. Så før du tænker på at kontakte kontoret, bør du som leder spørge dig selv – er det virkelig nødvendigt, eller gør jeg det for dem der er på arbejde?

McDonald kommenterede også om behovet for at indstille den rigtige tone for personalet. ’Medarbejderne forstår ledere kan være nødt til at tjekke ind, mens de er på ferie. Men hvis de ser at lederne overdriver det, kan de selv føle sig presset til en konstant tilstedeværelse, og så begynder flugten til virksomheder, der tilbyder større balance mellem arbejdsliv og privatliv.’

Her er fem muligheder for at bryde væk fra arbejde, mens du er på ferie:

  • Sæt forventninger: Fortæl dine kolleger, hvor meget, hvis overhovedet, du planlægger at tjekke ind og specielt hvornår. Så vil de være mindre tilbøjelige til at kontakte dig uden for disse tider.
  • Udpej den ansvarlige mens du er væk: Din ferie kan være et belejligt tidspunkt for den udpejede at vise sit værd på projekter i en udvidet rolle. Gør personen til den, som du refererer til på out of office beskeder.
  • Stol på dit hold: Selv om der kan være situationer, du mener der kræver din tilstedeværelse, så lad dine medarbejdere håndtere så meget af det som de kan, før du melder dig på banen.
  • Planlæg din tilbagekomst: Mens planlægning af en ferie på et godt tidspunkt for virksomheden er indlysende, så sørg for din tilbagekomst er godt planlagt. For eksempel, giv dig selv en ekstra dag, så du ikke møder ind på kontoret direkte fra en flyvning.
  • Brug tid på at få overblikket: Afsæt tid når du vender tilbage på e-mail og andre udestående spørgsmål. Undgå for mange møder eller forpligtelser dine første par dage tilbage på kontoret. Så behøver du ikke at bruge dine sidste feriedage på dette.

God ferie!

 

Kilde: roberthalf.com